wo. 15-11 19:30
GRO
94

BOS
56
za. 18-11 16:00
AMS
67

DBO
79
za. 18-11 19:30
DHE
60

LIM
79
za. 18-11 20:00
LDN
92

RDM
74
za. 18-11 20:00
LWD
20

GRO
0
vr. 24-11 20:00
ORA vs
KRO
zo. 26-11 16:00
DHE vs
ZEE
zo. 26-11 18:00
ROE vs
ORA
do. 30-11 19:30
GRO vs
LWD
do. 30-11 20:00
RDM vs
ZWO
Onepage website, makkelijk websites bouwen

DBL-weekend vol topspanning


DBL-weekend vol topspanning

Door Hans Kortekaas
 

EELDE, 11 november 2017 – Het belooft een DBL-weekend vol topspanning te worden. Veel clubs die zich willen revancheren voor mindere prestaties of de aanval op directe concurrenten in willen zetten. Kortom, de komende dagen mogen we strijd  op alle fronten verwachten.

Natuurlijk gaat de aandacht daarbij in eerste instantie uit naar de topwedstrijden in Leiden (Zorg en Zekerheid Leiden – New Heroes Den Bosch) en Groningen (Donar – Landstede Basketbal). In Leeuwarden moet Aris Leeuwarden na een turbulent weekje eigenlijk Apollo Amsterdam van een nieuwe zege afhouden, terwijl in Rotterdam Jeroen van der List met een zege afscheid zal willen nemen van Basketball Academie Limburg.

 

Zorg en Zekerheid Leiden (5-0) – New Heroes Den Bosch (4-1)
Zorg en Zekerheid Leiden wil na eerdere thuisoverwinningen op directe concurrenten Donar (75-63) en Landstede Basketbal (74-64)  ook New Heroes Den Bosch aan de zegekar binden en daarmee een belangrijke slag slaan in “de eerste periode”. De formatie van Paul Vervaeck zal dan echter geconcentreerder moeten spelen dan afgelopen weekend in Leeuwarden. Met mannen als Worthy de Jong, Mohammed Kherrazi en Jessey Voorn in de ploeg mag dat geen probleem zijn.
 
Zorgpuntje bij de Leidenaren is echter wel dat deze mannen samen met Clayton Vette en Carrington Love erg veel minuten moeten maken om een tegenstander als Aris Leeuwarden te verslaan. Met het probleem van de smalle selectie heeft ook New Heroes-coach Silvano Poropat te maken. Het probleem bij de Bosschenaren heeft op dit moment nog alles te maken met de blessures van Kees Akerboom, Kevin Bleeker en Norville Carey. Deze laatste hoopt overigens in Leiden weer zijn eerste minuten te maken.
 
Aris Leeuwaarden (2-4) – Apollo Amsterdam (3-2)
Het werd een turbulente weekje in Leeuwarden. De Friezen namen afscheid van Meshack Lufile. De man die ruim een jaar geleden zijn opwachting maakte in het Kalverdijkje met vaak prachtige center-moves maar door fysieke problemen nooit helemaal uit de verf kwam. Voor hem in de plaats zal volgende week Jeroen van der List zijn rentree bij de Friezen maken.
 
Dit betekent wel dat de formatie van Tony van den Bosch ook vanavond personele problemen zal ondervinden in de blauw-gekleurde vakken van het Kalverdijkje. En dat is zeker tegen Apollo Amsterdam met lange mannen als Berend Weijs, Max van Schaik en Jesse Markusse (die tegen zijn ex-werkgever nog eens extra gemotiveerd zal zijn) een groot probleem. Nate Kratch (afgelopen weekend zijn eerste Friese double-double) zal de reboundende steun van Niels Bunschoten hard nodig hebben om weerwerk te bieden aan de Amsterdamse dadendrang.
 
Forward Lease Rotterdam (1-4) – Basketball Academie Limburg (0-5)
Het duel in Rotterdam staat plotseling in het teken van het vertrek van Jeroen van de List bij Basketball Academie Limburg. Daar waar coach Radenko Varagic hoopte met de terugkeer van de geblesseerde Matthew van Tongeren langzaam wat ruimte in zijn selectie te krijgen, komt het aanstaande vertrek van Van der List extra hard aan.
 
Natuurlijk hoopt Van der List dat hij de Limburgers voor zijn vertrek nog van de hatelijke nul af kan helpen. Dat wordt tegen Forward Lease Rotterdam een flinke klus. De Rotterdammers hebben een wat slordige periode achter de rug. Na de tegen Aris Leeuwarden ingezette opgaande lijn, wisten de Rotterdammers het New Heroes Den Bosch afgelopen weekend al bijzonder moeilijk te maken. Als die lijn wordt doorgetrokken moeten Ordane Kanda en Robert Krabbendam de Rotterdammers weer naar een play-off plek kunnen loodsen.
 
Donar (4-1) – Landstede Basketball (5-1)
Als de rookpluimen van de zaterdagavondwedstrijden zijn opgetrokken mogen we ons nog gaan voorbereiden op een prachtige zondagmiddagwedstrijd. Landstede Basketbal zal zich dan vol vertrouwen in Martiniplaza melden voor een ongetwijfeld fysieke wedstrijd. De Zwollenaren eisten eerder dit seizoen in de Donar-tempel al de Supercup op (69-77). Met uitzondering van de eerste helft in de Leidse Vijf Meihal (44-27 voor Zorg en Zekerheid Leiden) laat de formatie van Herman van den Belt een constante opgaande lijn zijn.
 
“Wij zijn klaar, zij zijn klaar”, laat Landstede speler Olaf Schaftenaar dan ook volvertrouwen weten in de voorbeschouwing op de site van zijn ploeg. Of de Groningers er echt klaar voor zijn is nog even de vraag. Afgelopen woensdag liet de formatie van Erik Braal in Le Portel periodes van onverzorgd basketbal zien. Die slordigheden (Cunningham in opbouw; Curry, Koenis en Pasalic in afronding) zullen ook door Landstede hard worden afgestraft. 

Stand

Team G W L Pnt 
Leiden 7 7 0 14 
Groningen 7 5 2 10 

Zwolle 7 5 2 10 
Den Bosch 7 5 2 10 
Leeuwarden 8 4 4
Amsterdam 7 3 4

Rotterdam 7 2 5
Weert 7 1 6
Den Helder 7 0 7

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken