za. 17-03 19:30
DHE
69

LWD
66
za. 17-03 19:30
LIM
66

GRO
79
za. 17-03 20:00
AMS
79

LDN
100
di. 20-03 19:30
DHE
44

ZWO
80
wo. 21-03 19:30
MOR
73

GRO
67
za. 24-03 20:00
LWD vs
DBO
za. 24-03 20:00
RDM vs
AMS
za. 24-03 20:30
LIM vs
DHE
zo. 25-03 14:00
GRO vs
LDN
di. 27-03 20:00
DBO vs
ZWO
Onepage website, makkelijk websites bouwen

DTL: Donar langs ZZ Leiden

Rienk Mast en TIm de Vries gingen voorop in de strijd namens Donar.

DTL: Donar langs ZZ Leiden

OEGSTGEEST, 11 oktober 2017 – Zorg en Zekerheid Leiden en Harlemlakers raakten afgelopen speelronde in de Dutch Talent League hun ongeslagen status kwijt. De Leidse ploeg kreeg klop van Donar, terwijl New Heroes de punten uit Amsterdam mee terug naar huis nam.

Donar speelde afgelopen zondag de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Zorg en Zekerheid Leiden. De wedstrijd begint goed voor de thuisploeg. Met drie driepunters in het eerste kwart van Rienk Mast, Sheyi Adetunji en Tim de Vries komt de thuisploeg goed uit de startblokken: 23-8 na het eerste kwart. In de tweede periode wordt deze goede lijn doorgetrokken. Tim de Vries tekent al voor de vierde driepunter en met Sjoerd Koopmans, Daan Maring en Tim Hoeve van de kant is het spel heel volwassen en goed verzorgd. Dit leidde tot een 37-18 ruststand.

In het derde kwart speelt Zorg en Zekerheid Leiden wat scherper in de defense en fysieker onder het bord. Door een aantal aanvallende rebounds en vrije worpen kruipen de Leidenaren iets dichterbij tot 49-32. Sheyi Adetunji, Rienk Mast en Tim de Vries weten elkaar goed te vinden in het veld, en er is nu ook wat extra aandacht voor de rebound, waarbij Tim Hoeve, Jeffrey Sedoc en Daan Maring goed werk verrichten.
Uiteindelijk is het fraaie spel weer terug in het laatste kwart. Door een driepunter van Tim Hoeve en prima scores van het veld van Jeffrey Sedoc en Daan Maring van de vrije worplijn loopt het verschil weer op naar 61- 47. En het slotakkoord is met een paar mooie scores voor Donar, met een paar slimme acties van Rienk Mast, die in de laatste minuut acht punten op rij aantekent. Zo behalen de Groningers een verdiende overwinning: 69-47.

Richard den Os, de coach van Zorg en Zekerheid Leiden wilde niets afdingen op de nederlaag. “Of het nou aan het vroege tijdstip lag of de lange reis, wij waren in ieder geval niet klaar om te spelen. Eigenlijk begonnen we pas na de rust maar toen stonden we al 19 punten achter. Aanvallend hebben we nog veel moeite om in het juiste ritme te komen en de juiste beslissingen te nemen en je ziet dat als we zonder Rens Butter of Marijn Ververs spelen, wat nu het geval is, we nog problemen hebben met de organisatie. Maar daar kunnen en gaan we aan werken en daar heb ik geen problemen mee. Wel met het niet klaar zijn en de manier waarop we beginnen.”

Scores Donar: Tim de Vries 17, Rienk Mast 17, Sheyi Adetunji 10

Hoezeer de competitie in de DTL-league kan ontaarden in een strijd van lucky losers dan wel winners en hoe betrekkelijk straks de waarde is van de plaats van een ploeg op de ranglijst, werd vrijdagavond nog eens bewezen bij Harlemlakers versus New Heroes Den Bosch. Los van de spelers die absent waren dankzij blessures en ziekten, raakte het de Amsterdamse talentenploeg dat haar starters Oscar Candiff en Shaquille Frijde Austin nu mochten passen met het oog op het promotiedivisieduel met Akrides dat de equipe van coach Wim Nieuwenhuizen een dag later wachtte. Wat dus de waarde is van de verrassende maar verder overigens dik verdiende 46-65 zege die New Heroes nu boekte, gaat de komende maanden blijken.

Dus los van de vraag over de feitelijke krachtsverhoudingen tussen de teams kwam New Heroes de winst dik toe. In het eerste kwart (11-23) zette het de toon, waar Marias Hagens en de zijnen alleen in het tweede kwart (19-12) een serieus antwoord op vonden. Maar verder waren de bezoekers vanuit een hechte verdediging heer en meester. Tekenen was in dat verband dat namens Harlemlakers alleen Luuk Slond een score (10 punten) in de dubbele cijfers liet noteren. Verder kwamen de gastheren niet aan hun erkende schuttersfestijnen toe. Ook niet erkend specialist Youri Boeschoten. Hij bleef met dank aan de strakke man-to-man die hij door een handvol Bosschenaren kreeg voorgeschoteld, op drie schamele puntjes steken.

Namens New Heroes pakte Stan van den Elzen uit met een lekkere productie (24 punten), net nadat hij met een ijlbode vanuit de trainingszaal van New Heroes’ topteam naar West-Amsterdam was aan komen vliegen. Maar de zege van de bezoekers was bepaald niet uitsluitend de verdienste van hun topscorer. Ook Norbert Thelissen (11) toonde met zijn soms nog wat ongepolijste drives naar de basket aan zich nadrukkelijk te ontwikkelen tot een veelzijdiger aanvaller die niet alleen meer leeft bij de gratie van zijn schutterstalent. Zoals Kaj van Hoorn (11) de ploeg prima stuurde en Tom van Haeren (11) inside uitermate actief was. Een zege die dus ‘breed’ gedragen werd.

Scores Harlemlakers: Luuk Slond 10, Mathieu Westerhof 9, Marias Hagens 8, Joost de Haan en Stijn Tabak 6, Arjen Canwood en Idir Bourjouane 2.

Scores New Heroes: Stan van den Elzen 24 (8 rebounds), Kaj van Hoorn en Norbert Thelissen (7 rebounds) beiden 11, Tom van Haeren 10 (9 rebounds), Brian van de Weijenberg 5, Koen Rolleman en Timo van der Haar 2.

Na twee verloren uitwedstrijden werd door TBG Dragons reikhalzend uitgekeken naar de eerste presentatie van de vernieuwde ploeg van coach Matthew Otten. Naast bekende gezichten ook een aantal nieuwe gezichten. Dragons leek door de nederlagen zeker niet uit het veld geslagen en haalde misschien nog extra motivatie uit het gegeven dat de tegenstander uit Zwolle met slechts zes fitte spelers aan de strijd begon. Gaande de wedstrijd bleek dit echter geen verzwakking voor Landstede Basketbal. Zij beten brutaal het spits af met twee rake driepunters van Leon Mensink, zijn handelsmerk voor deze wedstrijd. In het eerste kwart bleef de wedstrijd redelijk in evenwicht (16-17). Aan Wijchense kant begon Yannick Pinckaers warm te draaien met zeven punten. De eerste voorsprong voor Dragons werd echter met 16-15 door nieuweling Theodosis Beskas op het scorebord gezet. In het tweede kwart leek de thuisploeg de strijd naar haar hand te zetten en met een 15-2 run werd een serieuze voorsprong bereikt, ruststand 37-28. In dit kwart vestigde een andere nieuweling alle aandacht op zich, Remy Thonen. Hij dunkte tweemaal spectaculair en bleek samen met Robin Simonis de aanjager van de pressing op de Zwolse opbouw.

Bij de start van het tweede bedrijf verdween de voorsprong van Dragons als sneeuw voor de zon. De Zwolse coach Mark van Schutterhoef wist met zijn smalle rotatie maximaal rendement te behalen en met name Leon Mensink en Bart van Schaik scoorden er lustig op los. Bij de start van het laatste kwart keken de Dragons tegen een 51-57 achterstand aan en leken de eerste wedstrijdpunten ver weg. Het slotakkoord bleek echter voor de Dragons waarbij vooral de veelvuldig scorende Yannick Pinckaers zijn schutterskwaliteiten ook in een wedstrijd liet zien. Hij eindigde met 20 punten aan Wijchense kant als topscorer. Toprebounder aan Wijchense zijde was Robin Simonis, hij kwam tot een double-double. De thuisploeg werd uiteindelijk voor het harde werken beloond. Center Wouter Bruggeman speelde een van zijn betere wedstrijden en liet zien dat er nog veel rek in zijn spel zit. Zwolle kwam dichtbij maar moest uiteindelijk met 73-67 toch de punten in Wijchen achterlaten. Beide teams lijken nog volop in de opbouw en zeker nog niet compleet. Desondanks viel er voor de toeschouwers genoeg te beleven en bleef de spanning de gehele wedstrijd aanwezig. Vooral dan is basketbal ook een heerlijke kijksport.

Scores TBG Dragons: Yannick Pinckaers 20, Wouter Bruggeman 17, Remy Thonen 12, Lars Krooshof en Robin Simonis 10 en Theodosis Beskas en Nour Yaaobi beiden 2.

Scores Landstede Basketbal: Bart van Schaik 26, Leon Mensink 22, Elay Wirjo 11, Wouter Steur 5 en Deran Akdeniz 3.

In de enige andere wedstrijd versloeg Apollo Amsterdam tegenstrever Waterland/Early Bird met ruime cijfers: 94-65.

Stand

Team G W L Pnt 
Groningen 22 20 2 40 
Leiden 24 18 6 36 

Den Bosch 21 17 4 34 
Zwolle 24 17 7 34 
Rotterdam 24 13 11 26 
Leeuwarden 24 7 17 14 

Amsterdam 24 6 18 12 
Den Helder 25 5 20 10 
Weert 24 3 21

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken