wo. 15-11 19:30
GRO
94

BOS
56
za. 18-11 16:00
AMS
67

DBO
79
za. 18-11 19:30
DHE
60

LIM
79
za. 18-11 20:00
LDN
92

RDM
74
za. 18-11 20:00
LWD
20

GRO
0
vr. 24-11 20:00
ORA vs
KRO
zo. 26-11 16:00
DHE vs
ZEE
zo. 26-11 18:00
ROE vs
ORA
do. 30-11 19:30
GRO vs
LWD
do. 30-11 20:00
RDM vs
ZWO
Onepage website, makkelijk websites bouwen

Spanning zonder echt vuurwerk


Spanning zonder echt vuurwerk

Door Hans Kortekaas
 

EELDE, 18 maart 2017 – De topwedstrijd van dit speelweekend in de Dutch Basketball League werd donderdagavond al gespeeld. Zeker door de winst van Landstede Basketbal op New Heroes Den Bosch weten we dat  de spanning van dit weekend zonder echt vuurwerk zal verlopen.

Zorg en Zekerheid Leiden weet dat het na de Zwolse winst nog moeilijker is geworden om Landstede Basketbal te achterhalen, maar zag ook het gat met New Heroes Den Bosch groeien tot zes punten. Apollo Amsterdam zal hopen op bonuspunten tegen Donar, maar na het verlies in Den Bosch zullen de Groningers niet de tweede nederlaag op rij willen lijden. In Rotterdam is het de vraag of BS Weert kan profiteren van het plotselinge vertrek van La’Shard Anderson bij de Rotterdammers.

Zorg en Zekerheid Leiden (15-8) – Aris Leeuwarden (7-16)

Zeker na de overtuigende winst van Landstede Baksketbal op New Heroes Den Bosch lijkt het duel tussen Zorg en Zekerheid Leiden en Aris Leeuwarden niet meer van echte invloed op de verdeling van de play-off plekken. De thuisploeg zal vrijwel zeker op de derde plek eindigen. De focus van de bezoekers is vooraf gericht op de belangrijke wedstrijden tegen Forward Lease Rotterdam en Apollo Amsterdam. 

In die twee wedstrijden moeten de Friezen de laatste play-off plaats zien veilig te stellen. In Leeuwarden wordt er op gerekend dat volgende week (thuiswedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam) ook Craig Osaikhwuwuomwan weer van de partij zal zijn. In Leiden zal de Friese toprebounder nog vanaf de zijlijn toekijken.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden zijn er nog zorgen over de beschikbaarheid van Thomas Koenis (knie) en Jessey Voorn (rug). Met of zonder die twee moeten de Leidenaren in staat geacht worden om ook de vierde confrontatie met de Friezen in winst om te zetten. Alleen in de eerste ontmoeting in Leeuwarden werd het echt spannend (60-62). De andere wedstrijden (72-65 in Leiden, 70-97 in Leeuwarden ) was het verschil groter.

Forward Lease Rotterdam (10-13) – BS Weert (3-20)

Eind januari leek een verrassende overwinning van BS Weert op Forward Lease Rotterdam al in de maak. De Limburgers gingen toen rusten met een verdiende 35-28 voorsprong, maar moesten in het derde kwart diep buigen voor La’Shard Anderson. Dankzij zijn 34 punten gingen de punten toen toch nog mee naar Rotterdam (76-78).

Zo’n close game zou het zaterdagavond in Rotterdam ook wel eens kunnen worden. De Rotterdammers herpakten zich vorige week al goed door, ondanks het vertrek van Anderson naar Cyprus, met slechts zeven spelers toch van Apollo Amsterdam te winnen. Het vertrouwen bij de Rotterdammers om BS Weert voor de vierde keer dit seizoen te verslaan zal daarmee zijn toegenomen.

Bij de Limburgse formatie weten staf en spelers echter ook dat de wedstrijden tegen Forward Lease Rotterdam en Apollo Amsterdam (volgende week in eigen huis) eigenlijk de laatste echte kansen zijn om nog een keer de smaak van de overwinning te proeven. Daarna wachten de Limburgers alleen nog ontmoetingen tegen topteams en zal het lastig worden om nog een keer te verrassen.

Apollo Amsterdam (7-16) – Donar (21-2)

Het laatste duel van dit weekend is een wedstrijd waarin alleen de Amsterdammers iets te winnen hebben. Maar of het zover komt? De formatie van Patrick Faijdherbe staat inmiddels op een losing streak van zeven wedstrijden. Dat kan natuurlijk voor een groot deel worden toegeschreven aan het wegvallen van center Max van Schaik, maar ook de concurrentie heeft te dealen met dit soort tegenslagen. Een echt excuus is het dus niet.

Als de Groningse formatie van Erik Braal volledig gefocust afreist naar Amsterdam, is Apollo Amsterdam ook nu volstrekt kansloos. Eerder dit seizoen ging de winst al drie keer zeer ruim naar de Groningers (65-97 in Amsterdam, 91-65 en 82-52 in Groningen). 

Het is echter de vraag of de focus er bij de Groningers wel echt zal zijn. Natuurlijk willen ze na het verlies in Den Bosch niet tegen de tweede nederlaag op rij oplopen. Volgende week staat de Groningers echter ook een belangrijke dubbele ontmoeting met Landstede Basketbal te wachten. Woensdag (voor de competitie) en zondag (bekerfinale) zijn toch wedstrijden die met een dikkere stift in de agenda zijn omcirkeld. 

Stand

Team G W L Pnt 
Leiden 7 7 0 14 
Groningen 7 5 2 10 

Zwolle 7 5 2 10 
Den Bosch 7 5 2 10 
Leeuwarden 8 4 4
Amsterdam 7 3 4

Rotterdam 7 2 5
Weert 7 1 6
Den Helder 7 0 7

Volg ons op:

De facebook van basketballleagueDe twitter van basketballleague De instagram van basketballleague

Deel ons op:

Spelerstatistieken